Az ötvözött alumíniumból készült TRIFA lemezek és szalagok az ereszcsatornákkal megegyezően 12 színben és natúr alumínium felülettel is kaphatók. Kitűnő minőségének köszönhetően rendkívül sokrétűen felhasználhatók az építőipar egész területén.
A lemezekből korcolt fémlemezfedések, homlokzatburkolatok, különböző szegélyek, dekorációs takarások, ereszcsatornák készülnek, melyek az épületeknek esztétikus külsőt biztosítanak.

A táblalemezeket  kívánt hosszban és szélességben is tudjuk a vevő igényeihez igazodva biztosítani,mivel a nagy lemeztekercsekből táblásító és egyengetőgépeinkkel ezt utólag készítjük.
 

 A szalagok általában 500mm / 670mm / 1000mm / 1250 mm szélesek, de tudjuk után hasítani az egyedi szélességhez igazodva.

 A tekercs hosszát a megrendelő méretigényeihez igazítjuk. Általában 60 – 80 fm / kb 120 kg / között tartjuk raktáron, mert ezek a szalagok olyan ideális súlyúak, amit kézi erővel könnyű mozgatni akár az építkezés helyszinén is.

 A szalagokból profilozógépeinkkel korcolt lemezfedések gyártását tetszőleges hosszban elkészítjük.

 Ezen tetők kiegészítőjeként javasoljuk a színben azonos ereszcsatornáinkat, így még esztétikusabbá válik az épület.

TERMÉKEK – BELSŐPEREMES ERESZEK

 

TRIFA minden méretű és típusú tetőhöz gyárt ereszcsatorna rendszert, legyen szó kerti kiülőről, családi házról, vagy akár ipari csarnokról. A TRIFA ereszcsatornák magasan ötvözött alumíniumból készülnek. A széles szín és méretválasztéknak köszönhetően könnyen lehet a tetőhöz illő ereszrendszert választani.

Előnye a hosszú, gondozásmentes élettartam, mivel az alumínium nem rozsdásodik, ezáltal megkíméli Önt az esetleges karbantartástól. A raktárkészletünkből azonnal biztosítani tudjuk a teljes színválasztékot.
 

Trifa ereszek méretei

  • 25 cm – előtető
  • 33 cm – normál tető
  • 40 cm – csarnok
  • 50 cm – ipari

 Szögletes, fekvőeresz, valamint egyedi méretben is rendelhetők.

Csapadékvíz elvezetők szerelése

 A csatornatartókat lehetőségtől függően 70-90 cm távolságra szereljük, ügyelve, hogy a sarokhoz és a véghez minnél  közelebb is rögzítve legyenek.
A tartók szerelését a tető két végénél kezdjük, majd kifeszített zsinór segítségével a köztes tartókat is felszereljük.
 A csatorna és a párkány közötti távolság, egyéb előírás hiányában 25-30 mm legyen. A függő ereszcsatornát mindíg úgy kell elhelyezni és rögzíteni, hogy a csatorna külső peremén túlfolyó csapadékvíz az épület homlokzati síkja előtt tudjon lefolyni ezért a fal felöli részen 10 mm-rel magasabb legyen mint az elején, valamint az eresz mélységét is célszerű úgy kialakítani hogy, a csúszó hó elkerülje. Így megakadályozhatjuk az épület és az eresz károsodását!
 Az ereszcsatornát popszegecs és TRIFA bádogragasztó segítségével toldjuk. Az ideális lejtés folyás irányába 3-4 mm/fm !
 A tetőfedésről a csapadékot a csatornába ereszszegély lemezzel kell bevezetni úgy, hogy a csatorna belső peremét mindenütt átfedje.  A vízelvezetési rendszerek folyásirányba nem szűkülhetnek !!!
 Az ellentétes irányba lejtő, és a hosszabb ereszeknél mindíg biztosítani kell a dilatációt! Ennek egyik legegyszerűbb módja a függesztett betorkollócsonkban kialakított csúszó kapcsolat.

 A lefolyócsövet is célszerű mérőzsinór segítségével a falra jelölni a pontos és esztétikus felfogatás miatt. A szükséges idomokat is popszegecs és TRIFA bádogragasztóval toldjuk, ügyelve a folyásirányra.

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.